VALBORG

 

Valborg.

Louise ringde och väckte mig för en liten stund sen. Bland det första jag får höra är "men vad fan johanna, du är ju typ fortfarande full!" Haha, nejdå. Men igår var en trevlig kväll ska jag säga er.

-

Jag och L bestämde att hon skulle komma hit om en stund så skulle vi börja planera dagen lite smått. Nu på dagen blir det nog en picknick i gräset. Inte det finaste vädret ute, men man får la kläää på sig. Ikväll ska vi grilla på ballen igen, sen blir det fest fest fest. Sist men inte minst gå och titta på brasan och, till skillnad från förra året som var en nykter valborg, joina de fulla små tonåringarna på tivolit.


jag vet hur du ser ut i inga kläder

 

Fredag för fan!

Min fredagskväll kommer bestå av att grilla hamburgare på ballen med L. Efter det blir det chillkrök på KC's uteservering. MYSPYS!


svettig som ett jävla as

 

Fan, vad jag är duktig. Vaknade 09.22 imorse. Det första jag gjorde var att dricka ett glas vatten, dra på mig träningskläderna och gick ut för att konditionsträna.

-

Sagt och gjort. 45 minuters senare sitter jag nu här, svettig och nytränad. Känner mig så jäkla duktig som orkade. Jag körde intervaller på (gå 2 min+jogga 1 min)x10.

Nästa träningpass blir nog redan imorgonbitti. Känner mig så jäkla taggad nu, har äntligen fått tillbaka motivationen till att träna. Feels good.


Om sanningen ska fram

 

Fan, vad grymma jag och L var idag! Vi powerwalkade, blandat med intervaller och andra roliga övningar som var skitjobbiga. Men vi var så duktiga. Och en riktigt bra sak är att jag redan nu längtar tills nästa gång vi ska träna.

-

Senare på kvällen gick jag över till Nanna. Vår kväll såg ut ungefär som den alltid brukar göra - vi blandar datorsittande, ätande, en och en annan cigg, klipp på youtube och skratt, och vips så har vi en skitbra kväll.


I'M BACK

 

Hej hej, hemskt mycket hej. Nu är jag tillbaka. Vi får väl se om jag har mer att skriva om nu än innan, men det visar sig väl.

-

Idag har jag vart på äventyr till praktiken igen. Min handledare var sjuk sista passet jag hade, så vi hade min slutbedömning/betyg idag. Det gick fint, fick mycket beröm.

Efter det tog jag en glass ute i solen medan jag väntade på bussen. Tog buss och tåg, hoppade av i Väsby. Köpte en ny vår/sommarjacka som jag vart på jakt efter länge nu.

-

Resten av dagen kommer bestå av en PW/jogga med Louise. Tänkte på det idag när jag var tvungen att springa till bussen på Märsta station - jag måste seriöst göra nåt åt denna usla kondition. Och det tänkte jag börja med idag. Önska mig lycka till.


Skönis

Om ni ändå tittar in, trots min bloggpaus, så kan ni lyssna på den skönaste låten just nu.


Pause

 

Näe, fan. Jag vet inte vad jag ska uppdatera med längre. Finner inget intresse att sitta och skriva här längre. Tror det blir en liten bloggpaus nu.


De är inte som du

Då var sista praktikveckan påbörjad. Sjukt ju vad tiden går fort. Det är lite blandade känslor. Ska bli riktigt jäkla skönt att slippa behöva gå upp 04.30 varje morgon, men praktiken är mycket roligare än skolan och de 4 praktikuppgifterna som ligger och väntar på mig..

-

Ikväll väntar en rejäl powerwalk i solen med Louise.


-

Näe, fan, pallar inte uppdatera med nåt vettigt.


Livet leker fan

Nyligen hemkommen efter en heldag med min fina syster. Vi var till IKEA en sväng, och sedan lunch på subway. Efter det åkte vi till Plantagen och köpte lite blommor hon skulle plantera i sin trädgård.

-

Nu sitter jag på balkongen i solen och lyssnar på musik. Fan vad härligt det är med varmt väder och sol. Om ett tag blir det en powerwalk med Louise, och ikväll mys med Louise och Nanna.


Grattis!

Nu bär det snart av till Emelie&Emil för att fira Emil som fyllde 22 år igår.


Det är vår, och varmt

 

Riktigt, sjukt, jävla bra dag idag. Snart har jag nått mitt fucking mål jag kämpat med så länge.

-

Vilken härlig dag hörrni! Det har ju vart vår på riktigt. Var ledig idag, så gjorde lite ärenden. Var bl.a. till skolan och hämtade en bok jag behöver till praktikuppgifterna jag ska göra. Passade på att hälsa på mina lärare - så fick sitta med dem i personalrummet och skvallra och fika. Mycket trevligt.

-

Efter middagen var jag och Louise ute på en skön promenad. Vi passade även på att äta årets första glass utomhus, det är vår det!

 


83 dagar kvar!

 

Och resan är bokad!

83 dagar kvar, sen ligger jag i stekheta Alanya med mina fina brudar!


Alanya '11

 

Ingen uppdatering igår eftersom jag jobbade kvällspass och kom hem sent, MEN - jag tog mitt första venprov igår! Det gick finfint, direkt på första försöket. Fick mycket beröm av tanten jag stack att "det där gjorde du galant, kändes ingenting" Fick även gå som egen undersköterska igår och ha helt eget ansvar för patienter.

-

Har haft ett dagspass idag. Hade eget ansvar för patienter idag med, och tog ytterligare ett venprov. Det gick bra, men fick leta runt lite i kärlet tills det började rinna blod. Men när jag väl hittat rätt rann det på riktigt bra.

-

Nu ska jag och Louise över till Nanna's place och boka sommarens resa. Två veckor i Alanya blir det. Fasiken vad härligt det kommer bli!


I love living life

 

Livet är bara för underbart ibland, håller ni inte med?
-
Nu ska jag äta lunch, sen bär det av mot praktiken för ett kvällspass.

Nu jäklar

Fick en mycket motiverande länk av Krippe för någon dag sen. Jag ska ju antagligen jogga Blodomloppet i juni, och har den sämst tänkbara kondition man kan ha. Läste igenom länken och tror verkligen på schemat. Man börjar lätt och tillslut så har man en bra kondition genom att köra intervaller och genom att öka minuterna varannan vecka eller så.

-

Dessutom har ju mitt gymkort gått ut och jag har inte råd med en nytt just nu. Därför är ju detta ett ypperligt tillfälle att börja träna igen, gratis dessutom.


Livet leker

Åh, härliga fredagsfyllor man haft senaste tiden. Igår var inte något undantag heller. Det var ett mirakel att jag och Louise ens kom in på KC, och att vi inte blev utkastade. Haha. Ja, herregud hörrni.
-
Vaknade 12 imorse, gick upp, åt frukost. Tog en powernap, vaknade, gick till Louise. La mig i hennes säng och skulle se Lejonkungen, somnade efter första kvarten typ. Härligt dag.
Hoppas jag bara kan somna ikväll, har dagpass på praktiken imorgon. Nog för att jag älskar min praktikplats, men att vara där på helgerna suger faktiskt.

AVA1 i mitt hjärta

 

Dagen började inte bra. Klockan ringde 04.33. Jag gick upp och var trött på att behöva gå upp så förbannat jävla tidigt jämt. Drar upp rullgardinen och ser att det spöregnar. Blir på ännu mer dåligt humör. Ska äta frukost och inser att jag glömt ta fram bröd ur frysen kvällen innan, och måste därför rosta mackorna (och det bröd vi hade i frysen skall icke rostas, det är inte gott!)

Traskar ut i regnet och åker till praktiken. Väl nere i källaren funkar inte klädautomaten, så måste gå till andra sidan och hämta ut ett par fucking byxor.

-

Men vet ni vad? Vet ni vad som är så jäkla härligt med min praktik? Att just ögonblicket då jag kliver in på avdelningen, hälsar på alla, ser vilka patienter jag har idag (bla min favorittant igen) så är allt det dåliga som bortblåst, och resten av dagen blev helt super. Det är så det ska vara.


Jag får liksom ingen ordning på mitt liv

 

Fick en favorittant idag på praktiken. Herregud, så rar hon var. Hoppas hon är kvar imorgon så jag får träffa henne då med.

-

Min lärare var även på besök idag och vi hade som jag tidigare nämnt halvtidsbedömningen. Gick finfint, fick bara beröm, som alltid. Undrar hur det känns att få dålig kritik eller skäll? Jag har ingen aning eftersom jag aldrig får det... ;)

-

Just nu härjar mitt PMShumör med mig. Försöker lindra det med Melissa Horn och det funkar lite.. Skulle mest av allt behöva någon som skämmer bort mig med massage och lätta kyssar i nacken. Men, man kan ju inte få allt man önskar.


Jag kunde inte andas till slut

 

Åh. Följde med Louise och bokade tatueringstid åt henne. Faaan vad sugen jag blir på att tatuera mig igen! Måste bara bestämma mig helt för vad som ska få sitta på min kropp, och ha pengarna till det. Sen jäklar.

-

Imorgon blir det praktik igen, 7-15. Då ska även min vårdlärare komma på besök och vi ska ha halvtidsbedömningen - då får vi se hur jag har skött mig den första tiden.

Fattar ni, imorgon har halva min praktik gått.. Vart tar tiden vägen?


There's no one like me

 

Skulle egentligen haft ett kvällspass på praktiken idag, men jag vaknade med en sån där aj-jag-dör-mensvärk, så ringde och sjukanmälde mig. Så bäddade jag ner mig i sängen igen. Nu känns det lite bättre, men det kommer och går. Men men, nog om det.

-

Louise sov över här inatt. Jag var ju över till henne igårkväll och färgade hennes hår. När jag sedan skulle gå hem vid nio, stod vi i hallen och såg genom titthålet på dörren och hörde när 5-6 män gjorde inbrott i en av lägenheterna högst upp i Louises hus. Det var rätt obehagligt faktiskt, så vi gick hem till mig och spenderade natten här istället.


Ansökningar

 

Då har man vart vuxen nog att skicka in ansökningarna till olika högskolor. Även om jag fortfarande inte helt bestämt mig om jag ska plugga vidare eller inte, så kan det vara bra att se vart man kommer in. Men som det känns just nu vill jag jobba ett år innan jag pluggar vidare.


Idag, för exakt ett år sen

 

Äntligen en ledig dag! Fasiken vad skönt det var att vakna av sig själv imorse, och inte av att alarmet på mobilen ringde.

Dagens planer ser ut som så att jag ska städa mitt rum. Sen ska jag även färga den förskräckliga utväxt jag har. Senare ikväll ska jag även till Louise och färga håret på henne.



Bio

 

Högskoleprovet gick åt helvete igår. Fy fan, det där gör jag aldrig om. Som tur är har jag så bra betyg att jag lär komma in enbart på dem.

-

På kvällen blev det biodejt med Louise. Såg "No strings attached" - kul film faktiskt. Nu ska jag börja fixa mig lite smått, har ett kvällspass på praktiken som väntar. Men imorgon är jag äntligen ledig igen!


Första provet på länge jag kommer faila

Aldrig får man sova ut.

Fuck.

Högskoleprov, nu kör vi.


Feels so good being bad there’s no way I’m turning back

 

Gud så sugen jag blev på ett par rosaglittriga partyskor när jag såg den här bilden!

-

Det var inte så farligt att jobba en fredagskväll. Jobbade med ett skönt gäng, så kvällen har vart rolig. Vi fick även pengar av chefen för att gå till Pressbyrån och köpa glass och godis! Haha, inte helt fel hörrni.

Men jag måste erkänna, att nu när jag sitter här hemma i min säng, så saknar jag KC lite grann faktiskt. Det är liksom inte riktigt fredag på riktigt om man inte tillbringar kvällen på KC..


Första april

 

Grattis på 50årsdagen älskade mamma!

-

Vad fan har hänt? Det är första april och fucking nysnö ute?! Usch, vad ledsen jag blir. Ska det aldrig bli vår på riktigt eller?

Min fredag kommer bestå av ett kvällspass på praktiken. Det suger verkligen, fredagskvällar som är heliga för mig. Och imorgon väntar högskolprovet som jag kommer faila så hårt.. Första gången jag inte ser fram emot en helg.


RSS 2.0