Take me for a ride

 

Har haft en skön dag på praktiken. Fick gå med Sarah idag, hon är fett skön och lät mig gå hem en och en halv timme innan jag egentligen skulle sluta, så jag klagar icke.

-

När jag kom hem var jag sjuuuukt trött. Tog en powernap, åt middag. Gick på promenad med Louise, handlade lite frukost på ICA. När jag kom hem hann jag sitta vid datorn cirkus fem minuter innan jag och Nanna bestämde att jag skulle gå över till henne och hjälpa henne i tvättstugan. Det slutade med tvtittande, godis, en snabbis i tvättstugan och sen blev vi upphämtade och åkte och sola. Sammanfattningsvis - soft torsdag.


Nu kan du få mig så lätt

Bilden tagen år 2008. Liten tjej då. Tänk vad man kan förändras på några år..
Både fysiskt och psykiskt.
-
Har haft en sjukt jävla tråkig dag. Jag och min handledare ansvarade för köket och maten idag. Fyfan, har aldrig haft så mycket dötid i mitt liv. Har inte heller kokat så mycket kaffe eller plockat i och ur så mycket disk som idag. Usch.
Ser inte fram emot helgen heller, katastrof fan. Har praktik på fredagkväll, högskoleprov på lördag, praktik på söndagkväll. Men sånt är livet, en helg skall göras under praktiktiden, så det är väl lika bra att få den överstökad.

Längtar tills vi ses

 

Har haft en soft ledig dag. Promenerade som sagt ner och solade. Tog cirkus en timme fram och tillbaka sammanlagt. Och fan vad det snöade, och fan vad jag svettades med mössan på. Men fan vad det var värt det.

-

När jag kom hem läste jag lite körkortsteori och tog en powernap. Efter middagen körde jag till farbror Joakim där vi fikade för Ewa fyller år idag. Mycket trevligt.

Dessutom förklarade farbror och mina kusiner det här med tjänstevikt och vilket släp man får dra med B- eller BE-körkort - så nu tror jag att jag fattar det lite mer än tidigare.

-
Nu blir det en myskväll framför tv'n med Desperate Housewives. Dessutom får jag sovmorgon till 05.00 imorgon, så jag är happy!

Take a second look and you'll see

 

Ledig idag. Skulle egentligen ha vart ledig på torsdag, men blev tvungen att byta den mot idag. Men det gör mig ingenting, det är nästan skönare att vara ledig idag eftersom jag jobbade kvällpass igår.

-

Sitter just nu och äter lite frukost. Om en stund ska jag dra på mig träningsbyxorna och powerwalka ner till solariumet och sola lite. Resten av dagens planer stavas K-Ö-R-K-O-R-T-S-T-E-O-R-I.


Ligger naken på din kropp tills vi båda somnar

 

Har vart iväg på arbetsintervju angående sommarvikariat hos mina gamlingar i Sigtuna. Det gick bra, fick skriva upp vilka veckor jag kunde jobba, och hon sa att det nästan är 100% klart att jag har jobb där i sommar. Hon sa också att om de tycker om mig och jag tycker om dem så kan det hända att jag får ett långtidsvikariat på ett år efter sommaren.. Så nu fick jag ännu mer ångest med hur jag ska göra med mitt liv - studier eller jobb efter studenten?

-

Nu har jag precis ätit lunch med mor min, och ska snart ta bussen för att ha ett kvällspass på praktiken.


De tio budorden á la Johanna

 

Livet är för kort för att vara ledsen.

Livet är för kort för att göra saker komplicerade.

Livet är för kort för att tänka för mycket.

Livet är för kort för att vara avundsjuk.

Livet är för kort för att vara svartsjuk.

Livet är för kort för att vara missnöjd.

Livet är för kort för att ta allt så seriöst.

Livet är för kort för att inte vara tokig.

Livet är för kort för att inte komma varje dag.

Livet är för kort för att haka upp sig på småsaker.

Så det så.

One last time lets go there

Är faktiskt lite sugen på att tatuera in samma citat som på bilden. Tycker det har ett viktigt budskap och passar in på mig. Skulle vilja ha den på ungefär samma ställe, fast lite närmre troskanten, och mindre bokstäver så det bara blir en rad.. Tåls att tänka på. Har ju funderat bra länge på att tatuera mig på just det stället..

-

Min söndag började med att jag inte fattade någonting när alla klockor gick olika. Men när jag väl rett ut det i-landsproblemet så gick jag upp och åt frukost. Sen skjutsade jag pappa till Jula i Stinsen och så körde jag runt lite överallt. Väl hemma igen har jag nu städat mitt rum som var otroligt stökigt.

Vad kvällen bjuder på får vi se. Tar nog en vända till solariumet. Var där igår, och 15 minuters utomlandskänsla är mer än underbart.


Livet är för kort för att vara ledsen

Herregud, vad jag känner för en förändring.
Allt är på rutin, allt är likadant.
Alla är likadana. Jag är likadan.
Allt bara upprepas. Alltid händer samma saker.
Trött på det.

Jag ska ge dig allt jag har

 

Jag trivs faktiskt riktigt bra på praktiken, och jag känner att vården verkligen är min grej. Praktiken i tvåan hade jag alltid ångest inför när jag skulle till den, för det var ju såååå tråååkigt. Men jag har inte haft ångest en enda gång den här veckan, inte ens första dagen.

-

För dig ska jag göra det tusen gånger om.


Kommer inte på någon passande rubrik

Känner mig lite som de i Grey's Anatomy när jag springer runt i mina likadana kläder, fast med vita byxor. Idag har jag hjälpt till att ta 4 st EKG, tagit kapillärblodprov på en man och sett två narkotikapåverkade anhöriga komma och hälsa på. Det har vart en kul dag.


Första dagen avklarad

Första dagen på praktiken var idag. Det gick finfint. Liten och rätt lugn avdelning. Gillade inte min handledare i början, men mot slutet vart han okej. Blir ett kort inlägg, måste sova. Klockan ringer 04.20 imorgon.

.

och jag vill alltid ha dig nära mig.

Mitt hjärta i din hand

 

Precis hemkommen från min och pappas tur med bilen. Åkte runt lite överallt, tog en sväng till Rinkeby och lite sådär. Övade först på att parkera, men det är jag faktiskt helt-okej-duktig på nu, så behöver inte öva speciellt mycket mer på det.

-

Resten av denna söndag ska jag ägna åt lite förberedelser inför min praktik som börjar imorgon. Jag ska vara på en medicinsk intagningavdelning/akutvårdsavdelning på KS. Hoppas verkligen att jag trivs!

Men idag måste jag klippa av mig naglarna (stackars mig, hur ska jag klara mig?!) eftersom vi inte får ha långa naglar på praktik med tanke på alla bakterier som samlas under dem. Ska också ta fram hänglås och inneskor, packa ner lite lappar till min handledare etc.


Att jag aldrig lär mig

 

Har väl egentligen inte så mycket att säga. Fyllan i fredags var den bästa på länge. Annars har helgen var lite småjobbig, eller inte jobbig, men jag har haft mycket att tänka på. Vet inte riktigt hur jag ska göra med saker och ting. Men det löser sig, det gör det alltid.

-

Dagens planer är väl att jag ska övningsköra när pappa kommer hem. Öva lite mer parkering tror jag det blir. Ska även höra med Nanna om hon behöver lite hjälp med att flytta in grejer i hennes lägenhet. Och ikväll är det Solsidan.


I'm having a good time with you

Äntligen fredag!
Har haft en helt okej dag i skolan, lite småjobbig mot slutet med alla diskussioner min klass alltid ska föra. Men men, de är säkert också till för nånting.
-
Nu ska jag krypa ner under täcket och ta en härlig powernap. Sen blir det duschen, fixande, förfest och utgång.

och som du kanske redan vet, jag är oslagbar

 

Blä. Jag orkar inte. Tack för visat intresse, tack för det engagemang ni lägger ner, tack för att ni lyssnar. Not.

-

Dagen har faktiskt flutit på bra trots min sömnbrist jag lidit av.

Hade prov i sjukvård direkt på morgonen, som tur var så var hon snäll och glömsk vilket resulterade i ett prov på typ 6 frågor, och så hade hon helt glömt bort att ställa några frågor på kylskador.

-

Har även funderat väldigt mycket på min kommande framtid idag.. Och som jag känner nu så vill jag jobba i höst och vinter, och sedan söka till högskola i vår.. Dels för att det är lättare att komma in på våren, men också för att jag gärna jobbar så mycket som möjligt och sparar större delen av mina löner. För att ha pengar på lager är aldrig fel. Men ja, vi får se. Kommer säkert hinna ändra mig hundra gånger om igen.


Tell the world that I'm coming home

Kunde inte somna. Valde att slå på datorn och skicka iväg lite mail, och skriva klart lite skolarbeten. Känns bra att allt är fixat, men kommer ångra det här nå sjukt mycket när klockan ringer..

Du är speciell för mig, helt underbar

 

Var ute och övade på att backa och fickparkera med pappa efter middagen idag. Det gick helt okej. Något jag verkligen uppskattar är att pappa lägger ner sin själ i att hjälpa mig med mitt körande. Idag hade han tagit med koner och trästänger som han placerade ut som två bilar, som jag sedan skulle fickparkera mellan. Tack pappa!

-
Nu har jag, som ni ser på bilden, myst ner mig framför datorn. Ska snart hoppa in i duschen. Efter det blir det havreflarn som pappa precis bakat och säsongspremiär av Grey's Anatomy.

16/3

 

Godmorgon!

Idag skulle jag egentligen iväg på ett arbetsmiljömöte kl 12-15, men jag ansåg mig ha viktigare saker för mig, så jag skiter i det.

Istället ska jag plugga massor, bla sjukvård inför provet som vi har imorgon. Klockan 16 har jag även den sista psykologilektionen innan praktiken, så jag måste på den och få praktikuppgiften som vi ska göra under tiden.


Åh, härliga dag

 

Fasiken vilken bra dag det har vart idag! Börjar med att solen skiner och jag går med solglasögon till skolan. Väl i skolan får jag beviljad ledighet för en sak som händer under praktiken. På eftermiddagen anländer studentmössan och jag får den i min famn.

-

Ett sms infinner sig i min mobils inkorg och berättar för mig att min studentklänning kommit och finns att hämta ut. Går hem som en jäkla packåsna med datorn i väskan, mössan och klänningen i handen. Provar allt och det passar.

-

Efter middagen övningskör jag till och i Sollentuna vilket gick som smort. Älskar känslan av att ha full kontroll och veta precis vad som ska göras. Älskar att köra bil!


Arg och gråtfärdig

Fucking jävla fuck.
Känns som jag aldrig kommer klara det. Kommer aldrig fatta, kommer aldrig förstå. Men jag bara måste. Finns inga alternativ. Hur förjävligt det än känns just nu.

14/3

På bilden är det sms jag vaknade av imorse. Kändes jättebra att få veta det. Kanske har jag räddat någons liv.

-

Dagens planer är vara hemma och plugga. Vid halv tre ska jag ner till skolan och fixa lite saker inför praktiken. Och senare ikväll blir det gymma. 


Få smeka ditt hår och nudda dina läppar

Hade en jättetrevlig kväll igår med min fina släkt. Var hemma redan vid åtta, då gick jag hem till Louise och tittade på melodifestivalen med henne och Beatrise. Mycket mysigt med skratt och tända ljus. Fick även somna med favoriten bredvid mig, vilket inte var helt fel.
-
Idag har jag övningskört, vilket jag har gjort rätt mycket den här helgen. Det är kul, och jag blev lagom lättad över att jag kom ihåg hur man gör. Var ju lite orolig eftersom jag inte kört sen september typ, haha. Idag övade jag på att parkera, vilket verkligen behövs öva på.
Ikväll blir det mys med Louise och Solsidan.

Ja må de leva uti i hundrade år!

 

Vi hade lite födelsedagsfirande här ikväll. Mina föräldrar har fyllt/fyller 50 år, så vi passade på att fira dem ikväll. Blev en mycket mysig kväll med familjen.


Family is forever

 

Uppdateringen har sugit under veckan, jag vet. Men så kan det gå hörrni. Idag är det äntligen fredag! Efter skolan ska jag hem och  baka och hjälpa pappa med mat, för ikväll kommer emelie&emil, mormor, farmor och farfar på middag. Det blir trevligt. Och imorgon vankas det 70årskalas för farfar. Blir en helg full med familj och släkt.


Jag tror att jag faller

 

Det blir sängen tidigt för mig ikväll. Dels p.g.a. sömnbristen för natten som gick, men också för att jag börjar jobba kl 7 imorgonbitti, vilket betyder att jag måste ta 06.17-bussen hemifrån. Men jag har klarat det förr, och det ska väl inte vara några problem imorgon heller. Måste bara komma ihåg att ta med mig soporna och matlådan innan jag går imorgonbitti.


Tack för du håller i mig när jag ostadigt står

 

Tisdag. 8 mars. Internationella kvinnodagen. Fettisdagen. Pappas födelsedag!

-

Fan vad dåligt jag har sovit inatt alltså, usch. Längtar redan tills jag får gå och lägga mig ikväll. Dagen kommer bestå av projekt arbete, psykologi och historia. Sen ska jag upp och köpa varsin semla till mig och Louise. Ska väl också försöka hitta på någon slags middag och efter det promenad eller vattengympa.


Låt hela världen se ditt vackra leende

 

Jag höll inte vad jag lovade - jag har inte vart och tränat idag. Dåligt av mig, i know. Men imorgon blir det vattengympa, kanske en promenad också.

-

Däremot har jag beställt hem en studentklänning. Jag köpte ju en i typ höstas, men ångrade mig och blev kär i en annan klänning idag, som är påväg hem till mig just nu. Herregud, 3 månader kvar bara. Lääängtar!


Tjockis

Har haft en mysig söndag. Var ute på en timmes promenad med min fina Louise. Efter det gick vi upp till centrum och köpte lite gott till ikväll. Jag fick med mig chips och dip. Och den här söndagen kommer fortsätta vara mysig med Solsidan ikväll.
-
Imorgon ska jag till gymmet, jag lovar. Skäms att säga det, men har inte vart där på typ tre veckor nu.. Usch, inte bra alls. Men imorgon SKA jag dit, jag lovar.

Happy

 

O'boy vilket fint väder det är! Synd bara att det är så jäkla halt ute, annars hade jag inte suttit här inne kan jag ju säga. När solen når min balkong så kommer jag sätta mig där och sola lite. Kan inte all snö och is bara smälta bort nu nu nu?

-

Har haft en riktigt bra helg. Inflyttningsfest hos Krippe i fredags, lördagsmys i sängen igår. Vi får väl se vad idag bjuder på, men troligen en jäkla massa sol i mitt face.


You're poison running through my veins

 

En kort update om min dag.

Började jobba 07.00 imorse, var ensam första halvtimmen. Plockade fram frukost och gjorde gröt. Jag äger verkligen på att göra gröt skall jag säga er. Jobbade fram till 15.00, då satt jag mig i personalrummet och väntade på pappa som skulle hämta mig.

-

Efter jobbet och middagen for vi iväg till Danderyds där jag lämnade mina första 4,5 dl blod! Känns riktigt bra att jag gör någon slags nytta för andra människor. Jag fick en nyckelring som ser ut som en blodpåse med min blodgrupp, A+, skrivet på, en brosch som ser ut som en liten bloddroppe, och två vinglas som tack för att jag gav blod. Ska jag kanske också nämna de flirtiga blickarna från den snygge receptionisten..?


Det är det enda som fattas just nu

Godmorgon på er. Redan onsdag, vart tog det här lovet vägen? Det är ju snart slut fan.
Idag ska jag vika mitt liv åt körkortsteorin fram till typ tre, då ska jag åka iväg till jobbet och jobba 16.00-20.30.

I din närhet trivs jag

Haha, fan vilken sjuk dröm jag haft inatt. Orkar inte dra den i detalj, men shit vad full jag var, och shit vad desperat jag var. Och jävla busschauffören som körde nattbussen, han hade ingen aning om var bussen skulle. Haha, ja, herregud.
-
Nu ska jag mysa ner mig i sängen igen och ägna dagen helt åt körkortsteori. Vid tolv kommer Nanna hit, och då ska vi plugga tillsammans.

RSS 2.0