30/9

Mässan idag var rätt kul faktiskt. Vi kom dit vid tio, gick runt i en timme, provade bla. på att köra rullstol och snodde lite gratisgodis. Sen gick de flesta i klassen till Mc'Donalds och lunchade tillsammans. Efter det tog vi tåget hem. Väl hemma gick jag och tog en liten powernap, sen träffade jag P. Vi gick en liten sväng, sen blev jag bjuden på restaurang. Det kallar jag torsdagsmys.
Nu har jag vart i duschen och gjort läxan tills imorgon, så nu ska jag kika på Idol.
Ni anar inte hur svårt det faktiskt är att köra rullstol.
Men det var kul att få prova på!

30/9

Godmorgon!
Det får bli ett kort inlägg idag, för jag måste börja gå mot bussen. Idag ska hela klassen iväg på mässa i Älvsjö, det är någon slags hälsomässa om jag har förstått det rätt. Vi hörs senare. Ha en bra dag!

29/9

Sådärja, Louise gick precis hem efter en kalasmiddag bestående av köttbullar, potatismos och sås. Efter middagen blev det tvmys med "Halv åtta hos mig" och "Idol". Nu ska jag tvätta av mig sminket och så småningom krypa ner i sängen.
Jag har sån himla ångest om jag ska lägga en mörkare brun färg i håret, eller ha det som det är nu och färga senare i höst/vinter.. Jaja, det tåls att tänka på, så får vi se hur det blir.
Godnatt och sov gott!

29/9

Godmorgon på er!
Jag vaknade en timme och tjugo minuter innan klockan skulle ringa, och kunde inte somna om. Så jag har startat dagen lugnt med att ligga under täcket, titta tv och läsa bloggar. Det gör mig inget att jag vaknade tidigare, jag är sån som älskar att ha tid på mig på morgonen. Där är en sak som skiljer mig och P väldigt mycket åt, han går upp 30-40 min innan bussen går och måste sedan stressa iväg till bussen. Jag går hellre upp två timmar innan bussen går så att jag kan ta det lugnt, slippa stressa, sitta lite vid datorn och äta frukost i lugn och ro. Ja, ni får tycka att jag är konstig.. ;) Haha, det blev ett litet sidospår där..
Dagens planer är dessa: Först gå ner till körskolan och köra bil i 100 min. Jag ska se till att jag får köra till Sollentuna och bekanta mig med vägarna där, eftersom uppkörningen är där. Sedan ska jag gå till skolan och komma lite sent till Naturkunskapen. Men det gör inget, för den lektionen är skitlång. Efter den har vi ämneshandledning, och då ska jag plugga ytterligare lite körkortsteori.
Ikväll kommer Louise över på middag+tvmys. Det kommer bli värsta superdupermysdejten! Bara så att ni vet.
Bjuder på en bild från nyår.
Bara för att både jag och L längtar ihjäl oss till nyår i år.

28/9

Den här dagen har inte vart den bästa direkt. Nu ska jag hoppa in i duschen, ha på sjukt varmt vatten, göra hårinpackning och bara stå i en evighet och låta det varma vattnen strila ner på mig. Efter det blir det ansiktsmask och "Halv åtta hos mig". Senare mot kvällen drar jag täcket över huvudet och hoppas på att morgondagen blir bättre. Jag längtar till på fredag. Då ska jag och mina tjejer (och grabbarna, såklart) ha den bästa utgången någonsin!

Det är sjukt hur fort ett beroende kan sätta sig.

28/9

Hej på er!
Idag är sista dagen på min långhelg, och planerna för dagen ser ut såhär:
- Fixa med disken och ta ut soporna
- Plugga körkortsteori tills jag nästan kräks
- Vika ihop nytvättade kläder
- Ta en promenad
Nu vet ni hur min dag ser ut. Vi hörs senare.
Titta vad som hittade hem till mig.
Denna ska jag läsa i pauserna när jag pluggar.
:)

27/9

Näe, fy fanken vad duktig jag är som äntligen har tagit tag i körkortsteorin. Min plan är att råplugga idag och imorgon, för att sedan göra mina internetprov imorgon eftermiddag/kväll och se hur jag ligger till. Sen har jag ju min, förhoppningsvis, sista dubbellektion på onsdag. Sen får det vara nog, nu vill jag bara boka skrivning och uppkörning!

Ibland måste man ju ta en blogg- och facebookpaus i allt pluggande.

;)


27/9

Åh, vad skönt det är att få vara ledig. P stressade iväg till jobbet imorse, medan jag gick och la mig en stund till. Nu ska jag snart försöka ta tag i dagen och läsa lite körkortsteori, det behövs verkligen.
Måste också skryta om middagen jag lagade igår. Jag stekte kyckling tillsammans med två pressade vitlöksklyftor, rörde ihop en bearnaisesås, och gjorde klyftpotatis och morötter i ugnen. När jag tagit ut potatisen och morötterna så hade jag över smulad fetaost. MUMS! Vem hade kunnat ana att jag var så duktig på att laga mat?
Nej, nu ska jag läsa bloggar och dricka saft.
Herregud, vad jag har saknat dig.

26/9

Jag har försökt ta bilder på det nya täcket, men det är svårt att få en bra bild som visar hur fluffigt och mysigt det är. Men, här ser ni lite grann iallafall.

Jag har också fort runt som en tok här i lägenheten och städat överallt. Snart ska jag hoppa in i duschen och tvätta av allt damm, sen blir det upp till affären för att köpa grejer till middagen. P kommer nämligen över på middag ikväll. :) Något som är sjukt skönt idag är också att jag slipper söndagsångesten, för jag har långhelg till på tisdag!

26/9

Precis som jag sa i det senaste inlägget så var jag en himla lycklig tjej på IKEA igår. Köpte mig ett nytt täcke, och inte vilket täcke som helst. Köpte ett sånt där stort dubbeltäcke, och tro mig, det är det mysigaste täcke jag stött på! Jag tycker om att ligga på mage och bre ut mig ordentligt i sängen med båda benen, och då har mitt förra "enkel"täcke vart för litet. Jag slänger upp bilder på det nya täcket senare idag.
Jag hade en jättemysig familjedag/kväll igår. Vi var ju som sagt först i Uppsala på IKEA och Rusta. Sedan åkte vi hem, jag och syster min gick till grovtvättstugan för att tvätta alla hennes hästtäcken. Pappa lagade lasagne, mamma rotade runt i garderoben sin för att packa ner de sista kläderna inför deras resa. Jag och Emelie gick upp till affären också och köpte lite gott till kvällen. Sedan åt vi middag och efter det tittade vi på Sällskapsresan tillsammans.
Imorse vaknade jag första gången kl 05.00 för att säga hejdå till mamma och pappa, som just nu sitter på ett plan till soliga Kreta. Klart jag är avundsjuk, men samtidigt är de värda en utlandsresa. Andra gången jag vakande var klockan 09.00, då gick jag upp och startade en maskin med tvätt. Som jag och min syster sa igår, söndag är städ- och tvättdag. Så det är vad som står på schemat idag.
Ha det skönt i värmen kära föräldrar!

24/9

Har haft en supermysig fredag. Först skola med världens bästa klasskamrater, sen hem och ta en powernap. Efter det vart det middag med mamma och pappa, sen över till Louise. Där blev det Idolmys, mörk choklad, måla naglarna, färga/plocka ögonbryn, ansiktsmask med gurkor som bara gled av ögonlocken och sjukt mycket skratt!
Imorgon bär det av till IKEA! Herregud, är det någon butik jag verkligen älskar av hela mitt hjärta så är det Ikea. Så imorgon kommer jag vara jättelycklig tjej som får strosa runt där inne. Puss och godnatt!
Johanna <3 Ikea = SANT!

23/9

Godmorgon!
Jag gick till skolan som vanligt idag och möts av rektorn. Vår lärare är sjuk och han skulle ge oss en uppgift. Uppgiften vi skulle göra under den 4 timmars långa lektionen var att maila ett arbete som vi redan jobbat klart med. Så iväg med ett mail, och 3 timmar och 58 minuter blev kvar av lektionen. Då jobbade jag klart med historian och gick sedan hem. Så nu kan jag vara hemma och ta det lugnt fram till 13.20, då har jag historia och där ska vi redovisa lite. Skön dag om jag får säga vad jag tycker. :)
Pratade också med P idag. Jag berättade för honom att jag har bestämt mig, så nu kör vi igen. Hoppas att inget går fel den här gången. Jag tänker inte förklara eller försvara mig inför någon. Alla får tycka precis som de vill, och jag tycker om P.
End of story!
För jag blir så dum av dig, säg bara till när var hur.
Visst är det dumt av mig, men jag blir som blind, jag blir som stum.

22/9

Halkkörningen idag gick sjukt bra! Det är fasiken en av de roligaste sakerna jag gjort! Och jag som har gått runt och vart livrädd. Nu förstår jag alla som sagt till mig att de gärna skulle göra om halkan - jag är en av er nu!
Nu ska jag snart ut på en promenix med min vän Louise. Vi tar nog den "vanliga" (eller, den har blivit ganska vanlig nu på senare tid) runt Steninge som tar en timme att gå.
Ett tips, var INTE rädda för risktvåan!
Det är så sjukt roligt!

22/9

Godmorgon på er!
Sitter och äter lite frukost just nu. Vid nio hämtar pappa upp mig för att skjutsa mig till väsby, det är ju tydligen nåt knas med tågen idag. Väl i väsby kommer jag bli upphämtad av en buss som tar mig till Gillingebanan där jag ska köra lite halkkörning denna fina onsdag! Jag känner mig faktiskt inte så livrädd längre, det är bara göra som de säger så kommer allt gå finfint.
Jag har även en till sak att göra idag. Jag har tänkt, och nu har jag bestämt mig. Så ett telefonsamtal ska göras. Jag skiter i vad alla andra tycker, det är ju trots allt mitt hjärta och mitt val. Tack till mina fina vänner och min familj som faktiskt stöttar mig i det val jag gör. Ni är bäst!

21/9

Omkörningen idag gick så sjukt bra så jag vet inte vart jag ska ta vägen! Vi var 4 st elever, 2 lärare och 2 bilar. Jag fick köra tillsammans med en annan tjej och med en kvinnlig lärare. Så vi var ju liksom tuffa tjejbilen som ägde killbilen som innehöll två killelever och en manlig lärare.
Inte för att skryta, men jag är tydligen en naturbegåvning på att köra om. Min lärare sa det, att hon hittade absolut ingenting hon kunde påpeka som var fel/mindre bra. Så det känns skitkul verkligen!
Nu har jag också bokat en till dubbellektion, och antagligen så blir det min sista lektion innan uppkörningen. För min lärare sa att jag behöver en, max två, dubbellektioner till. Sen är det ju det där med teorin. Men nu när det börjar närma sig så känner jag mig mer peppad. Men det känns så hopplöst när man sitter med boken och ska försöka förstå sig på maxvikt och tjänstvikt och hur mycket man får lasta och inte, och försäkringar och hej och hå. Men det fixar jag! Herregud, vad bra det känns!

21/9

Godmorgon!
Idag är jag ledig från skolan hela förmiddagen, för jag ska träna på att köra om med körskolan idag. Mellan 9-12.30 ska vi öva på att köra om varandra i Almunge. Hoppas det går bra.. Imorgon har jag halkkörningen också! Usch, jag vill inte. Jag är livrädd! Alla som har gjort den säger att det inte är någon fara och att det är skitkul. Vi får väl se om jag också tycker det när jag har det överstökat. Nu måste jag bara ta tag i teorin ordentligt så att man kan boka skrivning och uppkörning. :)
Näe, nu måste jag ta och fixa håret. Vi hörs!

19/9

Det är sitt eget hjärta man ska lyssna på, inte alla andras.


19/9

Ska snart slänga i mig lite pastasallad, för att sen åka till jobbet och träffa mina härliga gamlingar. Efter jobbet blir jag upphämtad av mamma&pappa. Då ska vi åka och rösta tillsammans och sedan käka ute på restaurang.
Vi får se om jag slänger upp ett inlägg ikväll.
Jag hatar att vara ifrån dig.

18/9

Hej på er!
Efterrätten vi gjorde igår var inte så jättelyckad, men vad gör det? Vi har ju fler förslag på efterrätter som ska provas. Gårkvällen bestod av, förutom provning av efterrätt, mat med min kära syster. Vi stekte fläskfilé, gjorde en stor sallad och hade tzatsiki till. MUMS! Sen kom Louise förbi, då tittade vi på slutauditionen på Idol. Det blev en tidig fredagskväll för vår del, redan vid halv elva låg jag och Emelie i säng.
Dagens planer har jag ingen aning om hur de ser ut.. Just nu sitter jag i mysdräkt och tofflor och slötittar på tv i soffan. Det är ganska mysigt faktiskt.. Kvällen kanske ser likadan ut, vi får se!

17/9

Det är dags för fredagsmys, om det så är det sista jag gör!
Jajamän, äntligen fredag. Skoldagen har vart himla bra idag, och ikväll ska jag och Louise ha myskväll. Vi har även en lista på förslag till efterrätter som vi ska ha på middagen på nyårsafton, och vi ska nog ta och prova göra en utav alla ikväll och se hur det smakar. Jag menar, man måste ju provsmaka innan man serverar den till sina gäster.. Ha en trevlig fredag!
Det är inte förrän nu jag har märkt hur mycket jag saknar dig.

16/9

Usch på vädret idag! Regn är verkligen inte kul, oavsett om man har de finaste stövlarna i världen.
Hellre snö än regn, faktiskt. Om jag ska vara ärlig så längtar jag faktiskt lite tills snön kommer och man får ta fram dunjacka, halsduk, vantar och mössan. Så länge det är minusgrader och inte slask så tycker jag mer om snö än regn.
Erkänn att ni också längtar lite till snön och julafton!

15/9

Jag behöver tid för mig själv att tänka över allt som händer, och allt som har hänt..
Jag kan inte vela fram och tillbaka, jag måste bestämma mig om jag är redo att dra ett streck över allt och börja om från början. Jag måste bestämma om jag kan leva med det som hänt, och ge det en ny chans.
Jag vet att du förstår mig.


15/9

Godmorgon på er!
Idag har vi hälsodag i skolan. Nu på morgonen ska jag lyssna på en föreläsning om stress och sömn. Efter det blir det yoga en timme, sen har jag ingenting förrän vid två igen. Så ska hem däremellan och byta om och vänta på den sista föreläsningen som handlar om hur man ska motivera sig själv till att börja träna. Det kan jag verkligen behöva!

14/9

Jag har inga svar på någonting just nu, men allt jag vet är
att jag aldrig mer vill förlora dig igen.


14/9

Dagen började bra, utvilad efter en mysig dröm. Tog mig upp ur sängen och fixade mig, gick till skolan. Hade svenska, samhäll, lunch och till sist en inställd lektion eftersom ingen på skolan kunde hitta vår lärare. Där emellan hade vi "skolval". Så alla elever fick gå till ett rum som fick agera vallokal, så fick man ta en lapp, gå bakom ett skynke, vika ihop lappen och lägga den i en stor låda. Haha, skittöntigt tycker jag. Anledningen till att vi röstade är typ för att öva inför det riktiga valet på söndag, men också för att skolan ska veta vad vi elever röstar på.
Jag var även upp till skolchefen (högsta chefen på vår skola - WOW COOLING JAG ÄR!) och pratade om att varken jag eller min klass hade fått någon som helst information om att vi hade mössprovtagning i måndags kl 14.00.. Så vi missade ju våran tid pga brist på info. Men nu har jag skickat iväg ett mail som ska fixa allt!
Vad skulle mina klasskamrater göra utan mig? ;)

13/9

Drömmer mig tillbaka för en kort stund..
Samtliga bilder är lånade av Louise Nell.

13/9

Näe, fy på mig! Har vart riktigt usel på att blogga, men det bad jag om ursäkt för på förhand.. Jag skulle kunna välja att gnälla om hur dålig den här jävla måndagen har varit, men istället slänger jag in en bild som får mig att må bra (hoppas den har samma verkan på er andra ;) - bara för att skona er från tjat&gnäll denna regniga måndag.


10/9

Godmorgon på er!
Vilken härlig dag, är nämligen ledig idag! Så nu har jag haft sovmorgon fram till nio, jag ska snart äta frukost men först ska det läsas lite bloggar.
Senare idag ska jag på dejt! Min fina Louise ska bjuda mig på bio, och efter bion ska vi käka tacobar och ha det väldans mysigt. Vi har bestämt oss för att se "I rymden finns inga känslor" - jag har fått höra att den är rolig, så vi får väl se vad vi tycker om den.
<3



8/9

Fick de 10 största röda rosorna jag någonsin sett..

7/9

Jag vill be om ursäkt för dålig/tråkig uppdatering nu på senare tid, men jag har för mycket att tänka på just nu. Så jag finner liksom inga vettiga ord för att forma ett intressant inlägg. Jag kommer väl fortsätta uppdatera, men säkert mer sällan och med tråkigt innehåll. Hoppas ni har förståelse för detta. Puss på er.

Söta mms kan inte förlåta allt ont han har orsakat..



7/9 - ny design!

Hej på er!
Som ni ser har bloggen fått ett nytt utseende. Det tackar vi Josefine för som har lagt ner tid på att hjälpa mig med designen. :)

5/9

Sådärja, då är jag hemma igen efter en helg i stugan. Förkylningen börjar bli bättre, så att kurera sig i en stuga mitt i skogen är att rekommendera! Har också mycket att tänka på just nu, som många i min omgivning vet, och skogen och naturen är faktiskt en himla bra miljö att tänka i (Haha, nu menar jag inte att låta som en skogsmulle, men det är faktiskt sant..) Men jag har fortfarande inga svar, jag vet inte hur jag ska göra med allt. Jag tar en dag i taget.
För att byta samtalsämne så körde jag från stugan och hem idag. 18 jävla mil! Det var skitkul, men jag var trött i både armar, huvud och ben när vi var hemma. Min kära syster var hemma en sväng idag också, det var mysigt att få träffa henne.
Här har jag spenderat mycket tid i helgen..

3/9

Hej på er!
Det är en sjuk och ynklig liten Johanna som sitter och skriver. Huvudvärk, hosta och snuva är vad som står på dagens schema. Inte roligt alls. Idag åker jag med mina föräldrar till stugan och ska kurera mig där under helgen, så får vi hoppas att jag känner mig bättre på söndag. Så det kommer inte bli någon uppdatering under helgen, men jag tror ni klarar er.

2/9

Varför ska man ställas inför så svåra val jämt? Jag vet varken ut eller in. Jag orkar inte förklara för alla, bara jag själv vet hur det här känns. Hur det känns just i mig, i mitt hjärta.. Samtidigt är det mitt val. Ingen kan bestämma hur jag ska göra.
Jag hoppas det ser ut som att jag vet
fast jag har faktiskt ingen aning
och du viker mina knän.

1/9

Just nu har jag en enda fråga och det är - Vart tar tiden vägen?!
Idag är det redan första september, hösten är här och vintern närmar sig med stora steg. Idag är det redan onsdag, vart tog den här veckan vägen och vad har jag hunnit göra? Om tre veckor har jag halkkörningen, den som jag nyss bokade och hade över en månad kvar till.
Är det så att man börjar bli lite gammal när man fyllt 18 och går sista året på gymnasiet? Det verkar så.. Men jag har egentligen inget emot det, skulle gärna spola fram tiden ett år eller två. :) Men det är samtidigt synd att tiden bara flyger förbi och man känner att man inte hinner med allt man kanske skulle vilja hinna...
Men det blir det ändring på nu. Jag är full av en energi jag inte känt på länge, så jag kommer nog hinna med massor den här hösten och resten av året! :)

1/9

Hej på er!
Gud så skönt det känns att jag verkligen redan nu från början har tagit tag i Projektarbetet. Har skrivit idéskissen och projektplanen, och redan nästa vecka börjar jag på riktigt.
Mitt projektarbete går ut på att jag ska börja träna och se hur min fysiska och psykiska hälsa förändras. Eftersom jag inte har råd att köpa gymkort förrän i slutet av september så börjar jag med promenader 2 timmar/veckan. En annan del av mitt arbete är att bra äta godis på fredagar, och det har jag ju redan börjat försöka med nu. Hoppas verkligen att jag klarar det här, det skulle kännas så sjukt bra!
Kvällens planer är att först hjälpa mamma och pappa med att bära upp den nya soffan de har köpt. Efter det blir det middag, och sen ska jag ut på en promenad med Louise.
Pluggar på för fullt här hemma!

RSS 2.0