LITEN PAUS

Det är så mycket som händer just nu med ny skola och grejer, känner att jag inte riktigt hinner med bloggen just nu. Men jag är snart tillbaka, en liten bloggpaus bara.

Sminkad VS Osminkad

Var över till Nanna igår och snackade sjuuukt mycket skit, flera timmar satt vi och bara pratade. Sjukt att vår vänskap började när jag var 1/2 år och hon nyfödd, och vi har fortfarande samma band till varandra. Snacka om att ha växt med varandra och inte ifrån varandra. Henne är jag mycket glad för, tacksam att hon finns i mitt liv. ♥
-
Meeeeen, det var inte vår vänskap det här inlägget skulle handla om, utan en artikel jag läste i "Cosmopolitan" igår. Det var killar som hade fått skicka in typ "då tyckte jag min flickvän var som vackrast" och helt ärligt så verkar det som vi tjejer inte behöver lägga ner så mycket tid på vårt utseende.
-
De flesta insändare lät ungefär såhär "Jag och min flickvän var på hennes föräldrars landställe, bla bla, när jag kom upp på morgonen hade hon gummistövlar, för stora jeans, en stickad tröja, inget smink och håret slarvigt uppsatt. Då var hon så jävla vacker", "I början av mitt och min flickväns förhållande hade hon oftast finkläder då vi var på date, bla bla, en söndag bestämde vi oss för att hänga kvar hos henne hela dagen. Hon satte på sig ett par grå mjukisbyxor, ett vitt slitet linne och var osminkad. Då var hon så vacker" etc, etc, etc.
-
Ni kanske förstår vart jag vill komma? Det verkar som att vi tjejer är som bäst när vi är osminkade, har mjukisar och slarviga hästsvansar. Varför har ni inte sagt nåt tidigare? Då kan man ju nästan gå ut till bussen i pyjamas istället för gå upp tidigt och fixa sig inför dagen.
-
Missförstå mig rätt, jag tycker inte heller att översminkat är speciellt snyggt, och jag föredrar mer naturliga sminkningar. Men för att jag, och ingen annan, ska känna mig fin så vill jag gärna ha lite smink, att håret är fixat och ligger fint och ett par jeans istället för mjukisar. Då känner jag mig som finast. När jag är ofixad känner jag mig inte som den vackraste i världen direkt.
-
Så jag tycker vi tjejer och killar kör en deal - naturligt sminkade, fixat hår och ett par jeans.
VS
Vad tycker du? Sminkad, eller osminkad?

Torsdag

 

Godmorgon på er.

Torsdag idag. Det betyder att jag ska ta och fixa en stor härlig frukost åt mig själv alldeles strax. Sen vid lunch tar jag min röda lilla bil ut till Vallentuna och min syster. Så idag får jag äntligen träffa lilla pluttis-Måns igen!

-

Vi får se vad jag och Emelie hittar på idag, antagligen blir det slapp på soffan som vanligt. Men imorgon far vi ju iväg på introduktionsdagen på KI. Spännande, spännande hörrni.


Intervaller

 

Jag började min morgon med drygt 20 minuters intervallträning. Körde jogga 1 min+gå 1 min. Blev drygt 2 km. Precis som jag lovade igår. Guldstjärna i kanten till mig, tycker jag.

-

Vad resten av dagen bjuder på får vi se. Har inga direkta planer, men en PW blir det nog ikväll.


Promenix

 

Lovade ju träning den här veckan. Tisdag idag, och det jag gjort är att ha varit på en promenad med mina föräldrar. Inte direkt hårdträning kanske, men bättre än att sitta inne. Imorgon ska jag ge mig ut på lite intervallträning, hur omotiverad jag än känner mig. Men det är när man väl kommit igång med träningen som motivationen brukar komma, så får hoppas på det.

-

Har nu också beställt nästan alla böcker inför skolstarten på måndag. Dyyyrt som fäään, men man måste ju ha böckerna. Fick även brev hem idag där jag fick en egen KI-email, användarnamn och lösen. Det här känns riktigt bra, och lite pirrigt faktiskt. Ser fram emot utbildningen och mitt kommande yrke.


Mosters gull

 

Jag har blivit moster! Till en 14 veckor gammal kissemiss. Så jäkla söt. Var förbi E&E nu ikväll och hälsade på och för att få träffa lille Måns. Gulleplutt alltså!

-

Längtar redan till torsdag då jag ska dit igen. Ska sova över där, eftersom jag och min syster båda ska på introdagen på KI, eftersom vi båda ska börja plugga där. Det känns bra att ha storasyster med sig, nu kan vi båda hålla varandra i handen och stötta varandra under utbildningen. Och då passade det sig att vi samåker hemifrån dem på fredag till Huddinge.



Snälla bli min igen

 

Har fortfarande idag vart helt rörd efter konserten igår. Jag ska sluta tjata om det, för ni som inte var där fattar ändå inte.

-

Sen vill jag bara säga att den som inte har nåt snällt och säga kan lika gärna vara tyst. Elaka kommentarer är aldrig kul att få, oavsett om man tar åt sig eller inte. Om någon är inne här för att sedan trycka ner mig kan genast sluta besöka min blogg. För du har inget här och göra.

 

 


RÖRD

 

Fyfan vilken sjukt jävla bra konsert. Veronica är helt underbar live, och stämningen under spelningen var helt otrolig.

-

När spelningen börjar lida mot sitt slut, springer V av scenen men kommer tillbaka lika fort igen. Så säger hon: "Cirkus, jag har en överraskning till er ikväll." Så pratar hon lite om en person, och att han i verkligheten är en stor nallebjörn. Introt till låten "Längesen" börjar spelas och ut på scen kommer Petter. Visste fan inte vart jag skulle ta vägen. Blev så rörd, så lycklig, så ledsen, så mycket känslor. Tårarna bara sprutade. Det var längesen jag grät så som jag gjorde idag.

-

Tack, tack, tack Veronica för en sjukt bra konsert, och överraskningen med Petter är bland det finaste någon gjort för mig.


Fest på landet

 

Hade en awesome kväll igår. Fest på landet är inte så tokigt som man tror. De blir faktiskt riktigt lyckade. Träffade lite nytt folk också, och det är aldrig fel.

-

Nu håller jag på och sminkar mig och väljer kläder för ikväll. Om två timmar åker jag och Liszen in till stan för att först käka middag tillsammans, och sen bär det av mot Cirkus för att lyssna på Veronica Maggio!


FRIDAY

 

Fredag igen då. Det firas såklart med partyparty som vanligt. Det lutar åt 20årsfest ute i Kimsta, men vi får se vad kvällen bjuder på.. Men nu ska jag ta mig en powernap, sen blir det duschen och fixande.


Lite träning

 

Bjuder på en inspirationsbild. Det där är nog den snyggaste jäkla kropp jag sett. Tänker ha den bilden i huvudet när jag börjar med träningen nästa vecka. Sunt smal och med muuuuskler. Så snyggt.

-

Som vi alla vet vid det här laget går jag ju på en antibiotikakur, vilket gör att jag inte får överanstränga mig på nåt vis, dvs. inte träna. Men har faktiskt tjuvstartat lite idag. Var ute på en rätt så lugn promenad och har gjort lite hantelövningar för överarmarna. Det är alltid något. Bättre än ingenting.


EGO

Tänkte faktiskt vara så fräck att ägna detta inlägg helt åt mig själv, bara för att jag är så jävla bra.

Vi var en enhet, vi var singular

 

Undrar om jag någonsin kommer kunna släppa honom. Jag har tänkt på honom varje dag, i snart två år. Hur mycket jag än försöker, så går det inte att inte tänka på honom.

I want you back.


How to love

 

Första semesterdagen idag efter fyra veckors jobb. Den har spenderats hemma med mamma, och mestadels i sängen. Blir rätt slut av antibiotikan, så passar på att vila så mycket jag kan, dels för att verkligen låta infektionen läka ut också.

-

Efter middagen for vi till Farbror Joakim en stund. Mycket trevligt då farmor och farfar även var där. Sen handlade vi, fick med mig båda sex and the city-filmerna. Favoriten är tvåan, men ville ha ettan också.

-

Nu på kvällskvisten gick jag över till min fd. sambo Nanna och satt och hängde i hennes, min fd, lägenhet. Massa mys. Har knappt träffat henne sen Alanya då vi båda jobbat sjukt mycket.


FRISK

 

Är nu nästan helt frisk. Fan vad skönt. Tänk vad lite antibiotika kan göra. Redan efter typ fyra, fem tabletter kändes halsen mycket bättre.

-

Nu har jag inte heller längre något arbete att gå till. Är ledig två veckor, sen blir det, som ni vet, plugga. Ska nog baka en kaka i veckan och åka och lämna på jobbet. Som tack för att de vart så underbara i sommar. ♥

-

På lördag är min antiboitikakur klar, och efter ska jag börja träna. Så nästa vecka blir det nog lite mer inlägg i kategorin "träning".


Lektion i halsfluss

Frisk hals och friska halsmandlar ser ut såhär:
När man får halsfluss, streptokocker, svullnar halsmandlar och svalg upp, man får vita beläggningar på halsmandlarna (detta vita är var) och det gör svinont. Man kan inte äta, dricka, knappt prata och får svårt att andas.
Nu har ni kanske lite mer förståelse över hur ont jag faktiskt har, och att jag ligger halvt död. Tänk er detta, och med 39 graders feber också.

No update

Ligger halvt död hemma i sängen. Det här är den värsta halsflussen jag haft på riktigt länge. Fick iallafall min antibiotika idag, så nu ska jag snart bli bättre. Men uppdateringen här kommer suga ett tag framöver.

Läkartid

Läkartid på Löwenströmska närakut kl 14.10 - check!

Så jävla typiskt

 

Efter dagens arbetspass ska jag vara ledig två dagar, och är det inte då så jävla typiskt att jag idag vaknar upp med igensvullen hals och allmänt dåligt mående? Så jävla typsikt, sist jag var ledig var jag också sjuk med ont i halsen. Antar att det är ett virus som ligger latent och inte får läka ut eftersom jag inte hinner det pga att jag måste jobba. Men med de vita beläggningarna jag nu har på halsmandlarna undrar jag om det inte hela handlar om bakterier.. Får se om det blir lärkartid imorgon.


8 AUGUSTI

 

Allt är bara så fruktansvärt skrattretande. Haha, ja, vad mer kan jag säga?

-

Hade en sjukt rolig helg. Utgång och krogen i fredags, fest ute på landet i lördags. Vi blev seriöst upphämtade på ett flak bakom en traktor och åkte på det viset till festen. Haha, men är det fest på landet så är det. Hade verkligen jättekul. Lite småångest när jag vaknade på söndagen då jag inser att jag supit bort plånboken med körkortet och bankkortet i. Som tur var hade jag glömt den i en kompis bil, så jag fick tillbaka den samma dag. Ytterligare lite småångest senare på kvällen, men ingenting jag kan påverka. Blev dessutom pizza och sex and the city med Liszen.

-

Nu inleder jag min sista arbetsvecka med ett kvällspass ikväll. Ska bli rätt skönt ändå och få två veckors ledighet innan plugget börjar.


FREDAG

 

Jobb 7-14, sen är det äntligen helg! Detta firas såklart med alkohol och utgång ikväll!


TRÖTT TJEJ

 

Fy fan vad trött jag var igår när jag kom hem. Var på jobbet 13 timmar, fick en timmes rast = jobbade i 12 fucking timmar. Det är ett halvt dygn. Fattar ni hur länge det är? Var helt slut. Klockan 21.49 stängde jag av dator och tv och sooooov. Fan vad skönt det var.

-

Idag blir det ett kvällspass, 12.00-20.45. Det är ungefär det som dagen bjuder på. Kommer lägga mig direkt när jag kommer hem, börjar kl 07.00 på fredag.


VART JAG MIG I VÄRLDEN VÄNDER

 

Lugn dag på jobbet. Slutade 14.00. Skjutsade hem en jobbarkompis, åkte ner till statoil och tankade. Åkte hem, slängde på en maskin tvätt, tog en powernap. Mötte upp Liszen, gick till ICA och handlade en kalasmiddag - potatisgratäng, köttbit, vitlöksbröd och coca cola. Är det tisdagsmys med bästis så är det.

-
Åkte dock på ett långpass imorgon, 07.30-20.30. Lite drygt, men en kollega var tvungen att vara ledig pga. tråkiga omständigheter, så det är klart man ställer upp. What goes around, comes around.

EMELIE

 

Min storsyster är den finaste som finns. Är otroligt lyckligt lottad som har just henne i mitt liv. Skulle aldrig klara mig utan henne. Hoppar du, hoppar jag.

Jag älskar dig, Emelie.


FEELS GOOD

 

Vissa stunder känns mina kommande studier så stora och seriösa att jag blir gråtfärdig. Hur ska jag klara detta? Kommer jag klara det, eller kommer det bli alldeles för svårt med mina bara 19 år i livet och mina bara 3 år i vården? Kommer jag klara alla tentor och uppgifter?

-

Ikväll har jag suttit och förberett mig. Fixat med ansökan till CSN så jag får mina pengar. Vart inne på KI's egen hemsida för studenter och läst på, tittat på det preliminära schemat, hittat listan på all litteratur som finns - så kände jag helt plötsligt att "fan, det här kommer jag klara". Allt nytt är nytt och läskigt, men man lär sig. Jag kommer klara min sjuksköterskeutbildning.


FÖRSTA AUGUSTI

 

Jag måste seriöst hitta motivationen till att träna igen. Hatar att jag får såna där perioder lite då och då, kan inte motivationen bara finnas där hela tiden? Asjobbigt ju.

-

Och det är ännu jobbigare när jag vet hur mycket jag trivs på gymmet och hur bra allt känns efter ett träningspass. Ändå sitter jag kvar här och blir bara tjockare för varje dag som går.


RSS 2.0