Du har nåt som andra inte har

Om jag bara vågade.


How to love

Jag vet, min blogg är aptråkig och totalt värdelös just nu. Men jag finner varken tid eller ord till att formulera nåt intressant och vettigt. Det är mycket med jobb, flytt hem, totalt utrensing/städning av mitt rum, packning och handlade inför Turkiet.
-
När jag är tillbaka efter Turkiet lovar jag att vara tillbaka lite oftare i här i bloggen. Då har jag planer på en till tatuering och sådär, så ni har nåt att vänta er.

Working 9 to 18

 

Nu ska jag snart sticka iväg till jobbet och jobba 9 timmar. Känns helt okej faktiskt. Har bland de bästa jobben man kan ha, så jag är nöjd.

-

Och juste - idag är det exakt en vecka kvar tills vi åkeeeer!


Alanya, yao

 

Jag kan fortfarande inte förstå att om 8 dagar sätter sig jag, Louise och Nanna på planet till Alanya. Helt sjukt. Det slog mig nog lite idag när jag började fundera på allt som måste handlas innan vi åker och vad jag ska packa med mig för kläder. Men samtidigt kan jag inte tänka mig att jag snart ska få komma iväg till underbara värmen, underbara atmosfären, underbara livsstilen, underbara Turkiet. Fan vad skönt det ska bli!


Du är finast i världen

 

De kommande dagarna kommer se ut såhär:

Måndag - Jobba 9-18.

Tisdag - Jobba 7-15. Börja flytta hem grejer.

Onsdag - Ledig. Flyttar hem till Hugingatan och mamma och pappa igen. No more sambo med Nanna! :(

Torsdag - Ledig. Städa hemma. Åka och växla pengar. Börja småpacka lite(?)

Fredag - Jobba 12-20.45.

Lördag - Jobba 8-16. Packa inför Alanyaresan.

Söndag - Jobba 7-16. Packa inför Alanya.

Måndag - ALANYA!


Virrig och trött, sliten och nött



Så trött på alla, så trött på er.
Så trött på Märsta, så trött på Valsta, så trött på Sverige.
Så trött på vädret, så trött på regn, så trött på mulet.
Så trött på åsikter, så trött på dömande.
Så trött på vad ni tycker, så trött på vad ni har att säga.
Så trött på allt.
Fan vad skönt att det bara är 11 dagar kvar till Alanya.

Innan jag kände dig

 

Godmorgon på er!

Hade min första jobbdag igår, 12.00-21.00. Det gick faktiskt väldigt bra. Det är skönt att jag inte är helt ny-ny, jag har ju vart på avdelningen förr som vikarie och extrajobbat, så jag vet ju hur det mesta fungerar.

-

Idag jobbar jag också 12.00-21.00, så vi får väl se vad dagen har att bjuda på idag. Förhoppningsvis blir det lugnt. Nu: Frukost.


REGN

 

Unnade mig ytterligare en liten lyxlunch idag. Parmaskinka och melon. Jag fattar inte varför jag fått sån dille på parmaskinka just nu? Asgott, men det är inte ett speciellt billigt beroende.

-

Har fått det mesta gjort idag. Städade till lite i lägenheten först, sen gick jag ner till skolan. Där hade alla lunch, så jag hittade ingen som kunde ge mig mina betyg. Bestämde mig för att gå ner dit imorgon innan jobbet istället, då lär det vara någon där. Sen for jag ner till SATS. Körde 30 min kondition. Ville inte ta i allt för hårt med tanke på att jag blev frisk typ igår. Men det var skönt att vara tillbaka i gymmet.

Har också fått tag på de som är ansvariga för mitt stipendium, så nu ska ni nog se att det blir lite ordning och reda.

-

Nu regnar det som bara fan ute. Funderar på om jag antingen ska slå på en film, eller om jag ska ta ett bad och samtidigt färga håret mitt. Tror det blir det sistnämnda.


Ordning och reda

 

Dagens to-do:

- Höra av mig till Kommunal och Socialförvaltningen

- Gå ner till skolan och hämta de påskrivna betygen

- Gå till SATS

- Städa + diska

Låter som en kul dag va...?


15 DAGAR KVAR

 

Update om helgen:

Det blev hemmafest i fredags. Mycket trevligt. Eller fyllan var trevlig, allt som hände under kvällen kanske inte var lika trevligt. Ska bli så jävla skönt att få komma bort till Alanya om 15 fucking dagar. Slippa allt och alla.

-

Lördagen bestod av mys hemma i Louise's soffa med chips, dip, läsk, choklad och film. Idag var vi iväg till stan och gick lite snabbt i affärer. Sen blev det tacobar och sist med inte minst "Sea Monsters 3D" på Cosmonova! Det var asballt.

-

Imorgon är min sista semesterdag, sen är det jobb två veckor framöver som gäller. Har mycket som ska göras min sista lediga dag. Gå ner till SATS och ge dem mitt kontonr och ändra mailen som de skrivit fel. Sen ska jag även träna kondition hade jag tänkt (har ju bara två veckor kvar till Alanya och beachen nu!) En sväng till skolan för att hämta de påskrivna betygen och ringa runt till Sigtuna kommun ang. min stipendiumcheck. Yes, det är min morgondag det.


när du vänder bort din blick

 

Oavsett vad som händer, kommer jag alltid ha mig själv vid min sida.


WITH OR WITHOUT YOU

 

Mår aningen bättre idag, nu är det bara halsen som gör ont. Men det överlever man väl. Agerade fyllechaffis ut till Odensala inatt, det var en upplevelse. Rätt så rolig sådan.

-

Nu ska jag få i mig någonting att äta, och senare hämta L på jobbet. Vi ska hit och boka biljetter till Veronica Maggio som spelar i sommar. Sen får vi se vad kvällen bjuder på. Kanske blir det hemmafest, kanske blir det KC. Kanske blir det en lugn hemmakväll? Som sagt, vi får se. Ha en trevlig fredagkväll!


Kul inlägg, jag vet

Mår lite bättre idag, men har legat i sängen större delen av dagen. Har precis vart uppe och ätit, korv- och baconsallad som sambons mamma skickade med för någon dag sen. Nu blir det sängen igen. Over n' out.

SATAN OCKSÅ

 

Vaknade upp imorse och mådde asdåligt. Ont i hela kroppen, huvudvärk, svullen i halsen, lock för öronen. Det har blivit värre under dagen med feber nu. Har sovit mest hela tiden, och vaknade för tio minuter sen. Tror jag tar ytterligare en ipren nu och går och lägger mig igen.


DIRTY DANCING


LUNCH

 

Nämen tjenare!

Var iväg till banken imorse för att lösa in mina checkar jag fick till stipendium. Den ena gick att lösa in, men dock inte den andra. Detta berodde på att jag fått en kopia på den riktiga checken. Så nu måste jag börja ringa runt till Kommunal och Socialförvaltningen i Sigtuna kommun för att få tag på den riktiga checken... Suck.

Efter banken var jag och tankade min bil själv för första gången! Gick finfint, och det sved i plånboken skall jag säga er. Men, det är värt varenda slant!

-

Fick också ett samtal från jobbet som berättade för mig att de första två veckorna jobbar jag 97,96% och de fyra resterande jobbar jag 98,99%. Så nästan 100% alla 6 veckor - nice.

-

Har precis unnat mig lunchen på bilden - parmaskinka, avokado och brieost. Det satt fint skall jag säga er. Nu blir det nog en liten powernap på det, sen städa och diska.


Min lilla ford

 

Min fina bil gick igenom besiktningen!


SOMMARTIDER

 

Godmorgon!

Lite bilder från gårdagen. Vi åkte in till stan och tog en drink på Josefinas och firade Frida som fyllde 18 år igår! Himla mysig kväll alltså, uteserveringar är underskattade. Skulle kunna sitta på en varje dag om jag fick.

-
Nu ska jag få i mig lite frukost och sen fixa mig lite. Har besiktningstid till bilen idag, så nu får vi hoppas att den går igenom!

SHORT - YES SIR


BÄST

Studenten blev så sjukt lyckad! Champagnefrukosten, minglet i matsalen, jordgubbar och cider i klassrummet, fotograferingen utomhus, de 3 stipendierna jag fick med ett värde av totalt 4300 kr, utspringet, flaket, mottagningen och kvällens fest. Jag vill göra om allt igen, ville inte att dagen skulle ta slut. Men nu har jag tagit studenten och är officiellt undersköterska. Fyfan vad jag är bra!
-
Nu har jag en veckas semester framför mig innan jag börjar jobba. Ska besiktiga bilen min imorgon, så nu håller vi alla tummar och tår att den går igenom. Skulle ju inte vara helt fel att kunna köra runt nu när man väl har körkort. Ska även försöka mig på att få ut min moppe på blocket, har ingen användning av den längre och jag lär ju behöva bensinpengar till bilen nu i sommar..
-
Justja, hörrni, jag klippte av mig håret igår! Klippte nog av en 25-30 cm, och det är så sjuuukt skönt. Lite ovant än så länge, men jag trivs i det. Ska försöka slänga upp en bild på det lite senare idag.

STUD 11!


MÄTT I MAGEN

 

Ja, jäklar i min lilla låda vad jag fått mycket gjort idag. Och kvällen är inte slut än, och det är inte sakerna som skall fixas heller. Ska snart över till Louise för att låna strykjärn, sen ska jag hoppa in i duschen och göra mig fin.

-

Får bli ett kort inlägg idag, har inte riktigt tid med er såhär DAGEN INNAN FUCKING STUDENTEN! :D


BETYG

 

Godmorgon!

Gick upp sex imorse, även fast jag börjar skolan kl tio. Men jag måste vara trött och kunna somna ikväll, så därför har jag masat mig upp.

-

Fattar ni, IMORGON TAR JAG STUDENTEN!

Fick reda på det sista betyget igår, och jag går ut gymnasiet med totalt 5 VG, resten MVG. Känner mig nöjd med min insats. Jag har gjort otroligt bra ifrån mig. Undrar hur jag gör?

-

Nu blir det nog att städa upp lite här i lägenheten, sen frukost. Efter det skola mellan 10-12, sen fix inför studenten. Några exempel är köpa blommor till lärarna, raka benen, måla tånaglarna, stryka klänningen etc.

IMORGOOOOOON!


GULLE DÅ

Håll med om att hon är en riktig sötnos?

EFFEKTIV

Bild på mitt och Nannas kvällsmys häromdagen.

Kex, brieost, vindruvor, mörk choklad och fruktkolor.

 

Har hunnit med mycket idag känns det som. Först vart till skolan och fixat tröjor + lakan (Allt blev superbra! Bara för att vi är superbra!). Sen har jag promenerat med hunden, tagit en powernap, gått ner till skolan igen och skrivit på kontrakt om att köpa ut datorn, hem igen, ut med hunden. Lagat mat, ätit mat, diskat och nu sitter jag i soffan. Nu ska jag sitta här en stund innan jag ska ut på en liten långpromenad med vovven.

-

Jag kan inte fatta att det bara är två dagar kvar. Sen har jag gått ut gymnasiet, tagit studenten. Fyfan vad jag är bra, helt seriöst.


HUNDVAKT

 

Jag var uppe med tuppen imorse, för att ta emot dagens lekkompis. Sambon och hennes syster ska till Åland över dagen för att fixa med lite papper på banken och sådår, så därför ställer jag upp som hundvakt åt Nannas systers hund. Vanilla heter hon och är en riktig sötnos! Hon är även ett litet busfrö, men det ska nog gå bra.

-

Så mellan 7 till ca 20.30 ikväll är jag alltså hundvakt. Ska även förbi skolan vid tio, då ska hela klassen samlas och fixa lakan + våra t-shirtar till flaket. Herregud, bara två dagar kvar nuuu!


LOVE LIFE

(hihi, rolig registreringsskylt)

 

Fan vad livet är härligt just nu! Det är helt sjukt, men jag verkligen älskar det. Som jag ska runt nyår, 2011 ska bli mitt år - och det har det verkligen varit hittills. Allt har vart, är och kommer bli superbäst.

-

Den här dagen har känts lite extra bra också. Jag fick min jobbveckor för sommaren, och de var perfekta - en vecka semester efter studenten, två veckor jobb, två veckor semester i Alanya, jobba fyra veckor. Helt perfekt.

Jag fick veta att jag har MVG i vårdpedagogik, projekt arbete och historia! Jag var helt inställd på ett VG både i historia och projekt arbetet, så det blev en kul överraskning.

Det har vart supervarmt och det är tre dagar kvar till studenten. Kvällen avslutades också med att jag fick ett trevligt, och ärligt talat efterlängtat, sms.

I LOVE LIFE!

 


TRUE


WORK

 

Fick alldeles nyss det samtal jag väntat på i veckor. Mitt sommarjobb ringde och talade om för mig vilka veckor jag ska få jobba i sommar. Det var på tiden.. Veckorna är: 25, 26, (27+28 är jag i Alanya, så inget jobb då), 29, 30, 31 och 32. Veckorna passar mig bra, förutom att mamma och pappa har sin semester några av dessa veckor. Men men, sånt är livet. Jag tror att vi överlever det också.

-

Nu ska jag börja röra på mig, ska nämligen ut och luncha med mina kära föräldrar. See ya!


Jag hoppas att ditt vin blir till vatten

 

Nämen tjenare!

Har haft en riktigt lugn helg. Var inte på KC i fredags, otroligt nog. Min helg har bara bestått av soffan, vänner-marathon, mat och sängen. Har faktiskt vart riktigt skönt ska jag säga er.

-

Just nu sitter jag i soffan och tittar tv. Funderar på om jag ska ge mig ut på en liten promenad. Har inte vart ute någonting idag.. Ja, en promenad blir det nu. Heippa.


Ge mig allt som du har

Åååh, vilka fina naglar jag har fått idag! Nu måste de bara hålla till studenten.. Men det är stört svårt att skriva på datorn och sms just nu, haha.
-
Nu tänkte jag vara lite gammal och erfaren här och ge er ett tips: Lev livet och gör precis vad du känner för. Livet är alldeles för kort för att oroa sig för saker och ting. Over n' out.

SHORT

 

Just nu är jag inne i en period då förändringar sker i mitt liv, och jag älskar det! Jag tog mitt körkort, jag tar snart studenten, jag ska fixa nya naglar imorgon, jag har börjat träna på SATS.. Ja, listan kan göras längre.

-

Någonting som inte ska bli längre är mitt hår. Jag har länge haft en liten fundering i bakhuvudet om att jag ska klippa av mig håret, och nu på senare tid har jag insett hur snyggt jag tycker det är med kort hår. Långt hår är också fint, men jag är inte rätt person för det. Jag orkar inte sköta det, orkar knappt ha det utsläppt och det tar skitlång tid att torka när man duschat. Därför har jag, håll i er, bestämt mig för att veckan efter studenten ryker mitt långa hår. Ska klippa lika kort som tjejen på bilden, och jag längtar redan!


Bättre sent än aldrig

Lite bilder från Fridas student den 27 maj.

 


1 JUNI

Godmorgon mina små!
Kom nyligen upp från tvättstugan. Har igång två maskiner där nere just nu. Får hoppas att grannen tumlat klart sina grejer när jag kommer ner nästa gång. Men nu häver jag i mig lite frukost: drickyoghurt och en knäckemacka.
-
Min dag kommer nu först bestå av tvättstugan. Sen ska jag nog ta mig ett bad, har inte kunnat göra det på flera år då vi slängde ut vårt badkar hemma. Men min kära sambo har badkar här i sin lägenhet, så nu tänker jag utnyttja det till fullo. Sen får vi se om det blir någon psykologilektion, annars blir det en studentmottagning att gå på. Ikväll kommer E&E och hämtar upp mig, ska sova över hos dem ikväll till imorgon, för imorgon ska jag iväg och få naglarna fixade inför studenten.

RSS 2.0