Veckoplanering, v. 39

Måndag - Skola 9.30-15.
Tisdag - Självstudier. Åka till E&E&M. Plugga. Rida med Em. Sova hos E&E&M.
Onsdag - Självstudier. Plugga. Åka hem från E&E&M?
Torsdag - Självstudier. Fixa klart uppgift inför seminariet.
Fredag - Skola 9.30-15. Inl. gruppuppgift. Utgång?
Lördag - Mamma och pappa kommer hem. Annars inga planer ännu.
Söndag - Inga planer ännu.
-
Sen ska jag försöka klämma in lite träning under dessa dagar också..

Söndag

 

Jag har haft en skitbra helg. Pluggade i fredags och tog det lugnt på kvällen. Träffade Liszen en stund hos henne, sen gick vi ut på en liten promenad.

-

Jag blev väckt 04.07 i lördagsmorse av att mamma och pappa kommer in och säger hejdå innan de åkte till Arlanda och sen vidare till Turkiet. Klart jag är avundsjuk men jag unnar dem den här resan. Det är de verkligen värda.

-

Senare på dagen igår åkte jag och Liszen till Väsby för att småshoppa lite. Det blev inte så lite shopping, utan tvärtom. Men som vi sa: "Se det som en investering". På kvällen blev det 20årsfest i Väsby. Vi skulle ha dragit vidare till stan och träffat två av Karlstad-grabbarna vi lärde känna i Alanya, men det blev inte av.

-

Idag ska jag städa och sen träffa Nanna. Imorgon vankas skola igen. Men jag går bara måndag och fredag den här veckan. Självstudier tisdag, onsdag, torsdag. Skönt!


FREDAG

 

Freeeeedag idag! Härligt va?

Jag har självstudier vilket betyder att jag har två uppgifter att göra till de två olika seminarien vi har nästa vecka. Men det känns sååå tråkigt att plugga, vill hellre hitta på något roligare. Samtidigt har jag själv märkt att jag inte "har råd" att vara ledig då det är självstudier, eftersom det hela tiden finns saker som ska göras. Men vi kör en deal - jag gör en av uppgifterna idag, så gör jag nästa på någon av självstudiedagarna nästa vecka? Det tycker jag låter rättvist.

-

Jag hade också tänkt träna på gymmet idag, men det är så himla fint väder ute, så det blir nog lite intervaller eller en PW ute i solen. Man får passa på nu när det äntligen är fint ute.


Blä

Blev ingen tripp till Frida. Illamåendet blev värre efter maten och jag kände mig alldeles kräkfärdig. Det har blivit lite bättre nu efter en kopp te, men mår fortfarande illa. Usch. Och så jäkla typiskt när man planerat nåt kul man sett framemot. :( Så kvällen spenderas i sängen med Blondinbellas bok "Egoboost" istället.

FRIDA

 

Är helt slut i huvudet efter en ytterligare intensiv dag i skolan. Det är kul och intressant, men man märker att hjärnan har mycket ny info och mycket nya intryck att bearbeta såhär efter föreläsningar och diskussioner.

-

Åt en kaka igår (då det var 21/9 och slut på mitt inte-äta-sötsaker) och delade en kaka med Emelie idag. Jag känner verkligen att jag vart utan sötsaker, för nu "tål" jag det knappt. Får ett sånt himla illamående, fick det både igår och idag. Det är väl... bra? Då vill jag kanske inte äta så mycket sötsaker framöver.

-

Nu ska jag snart sätta mig i mina lilla bil och åka till Frida. Ska spendera kvällen och natten där - pyjamaspaaaarty! Både hon och jag har självstudier imorgon, så jag sover ut hos henne imorgon, sen åker jag hem och pluggar. Imorgonkväll vet jag inte vad som händer riktigt... Vi får la se.


ONSDAG

 

Tja tja bloggeeeeeen!

Har haft en riktigt bra dag i skolan idag. Först hade vi introduktion till moment 2, handlar om etik, kommunikation, sociokultruella skillnader etc. Läste mycket sånt i gymnasiet, så det här kommer nog vara ganska så lätt då jag har rätt nya kunskaper om det i bakhuvudet.

-

Sen hade vi workshop om sociokultur. Vi fick bla. bilda par och utan att prata eller skriva tillsammans hålla i pennan och rita ett hus. Mitt och Emelies resultat ser ni på bilden ovan. Tycker det vart ett mycket fint hus!

-

Efter lunch hade vi en föreläsning på 3 timmar om just sociokulturellla skillnader. Vi hade en skön föreläsare och föreläsningen var en riktigt inspiration och tankeställare. Jag tyckte om den väldigt mycket, och imorgon har vi föreläsningar om samma ämne. Ser framemot det.

-

Nu blir det en superlugn kväll med "Bonde söker fru" kl. 20.00. Är helt slut i huvudet efter skoldagen. Imorgon börjar jag 10, så ska försöka mig ut på en morgonPW beroende på vad det är för väder.


Drömma får man alltid...


Och hur vill du leva när tiden går för fort


Hemtenta - check!

 

Sådärja, då var första hemtentan gjord och inskickad. Känns rätt bra, lite pirrigt då jag får veta resultatet senast 4 oktober. Den var ganska klurig med kuggfrågor, men jag tror det gick bra. Måste ha 75% rätt för att få godkänt. Så nu håller vi tummarna!

-

Jaha, vad ska man göra resten av dagen då? Det blir en sväng till gymmet vid 14, annars har jag inga direkta planer.. Eller jo, börja plugga inför seminariet vi har i storgrupp på torsdag.


Cardio

 

Var på gymmet idag, för första gången på typ 2-3 månader. Körde totalt 60 min kondition. 30 min på cykel, 30 min på bandet. I'm back to where I belong. Blir ett konditionspass imorgon med. Feels gooooood män. Blev även en 55 minuters PW med Liszen på kvällskvisten.

-

Annars har jag pluggat inför hemtentan. Det har gått bra, har läst igenom artikeln och översatt det jag inte förstod. Nu fattar jag allt och artikeln är uppbyggt på ett väldigt konkret sätt. Får hoppas att hemtentan går bra imorgon! Nu blir det lite kvällsmys med Idol och Sveriges historia på 4an.


Du är nog den


Jag vill inte vara med någon annan än dig, och jag kan inte vara med dig, så därför förblir jag på egen hand.

Veckoplanering, v. 38

 

Måndag - Självstudier. Plugga inför hemtenta. Träna.

Tisdag - Hemtenta. Plugga inför seminarium. Träna.

Onsdag - Skola 9-16.

Torsdag - Skola 10-16.

Fredag - Självstudier. Träna. Utgång?

Lördag - Mamma&Pappa åker till Turkiet.

Söndag - Inga planer än.


Självstudier

 

Måndag idag.

Det betyder självstudier för mig. Måste plugga som ett as inför första hemtentan jag har imorgon 9-12. Är inte speciellt nervös, failar man så kan man alltid komplettera. Det ordnar sig.

-

Annars ska jag försöka ta mig till gymmet idag och träna lite kondition. Lär behöva en paus mitt i allt pluggande.


Jag ska bli någon annan


SUNDAY

 

Godmorgon denna härliga söndag!

Hade mycket trevligt på middagen igår. Fick en jättegod gryta gjord på älg, gris, morötter, champinjoner och sås serverat med ris och broccoli. MUUUUMS. Jag var även den som inte drack alkohol då jag körde både dit och hem. Fick köra pappas bil, det kändes jättekonstigt. Har inte kört den sen jag övningskörde och är ju van med min lilla bil nuförtiden. Men det gick fint.

-

Idag är det söndag (viktig info för er som missat det) och jag har nyligen ätit frukost. Nu ska jag snart ge mig ut och gå en mil med Liszen. Efter det blir det duschen och fixande, för att sen bli upphämtad av D. Då blir det middag och bio.


Förälskad

 

 

Är nog lite smått kär i min nya bebis.


LÖRDAG

 

Då ska vi se vad som hänt sen jag skrev sist. Jag har köpt mig en alldeles egen fin iPhone! Jag har vart på kollo med mina ssk-kamrater. Det var inte det roligaste jag vart på direkt. Tråkigt men sant. Tur att jag hade Emelie med mig.

-

Igår var jag så otroligt less på folk, så jag tillbringade min fredag hemma i sängen framför tv'n, datorn och iphonen. Kl. 22.06 låg jag nerbäddad i sängen med borstade tänder, redo att sova. Den egentiden behövdes verkligen.

-

Idag har jag och familjen vart iväg till IKEA och diverse andra butiker. Ikväll blir det middag hos E&E&M (förut skrev jag bara E&E, men nu när kissen Måns tillhör familjen så blir det E&E&M). Det blir nog en mycket trevlig kväll gissar jag på.

-

Imorgon skall jag träna, städa, plugga och gå på dejt. Skön söndag att se fram emot.


Jag är redo

 

Ska snart åka iväg till Emelie, Emil och Måns. Sover där inatt, och imorgon blir det in till stan med Emelie för att fota oss inför etjänstekortet och sen lite småshopping.

-

Sover där till torsdag också då vi åker på kollo med kurskamraterna till på fredag. Så det kommer inte bli mycket uppdatering här under resten av veckan. Men till helgen är jag tillbaka!


SÅ JÄVLA SUGEN

 

Jag är inne på mitt 6e dygn utan socker, och suget har inte vart så illa som idag. Faaan. Men, jag har klarat mig igenom den här dagen. Och jag ska klara alla kommande dagar också.


Jag ger dig min morgon, jag ger dig min dag


Monday

 

Godmorgon!

Måndag idag. Det betyder självstudier för mig. Jag ska göra mitt bästa med att förstå och analysera de två engelska artiklarna jag har att läsa. Jag har seminarium om det imorgon, och om jag inte fattar någonting idag så ska detta ändå diskuteras med mina kurskamrater imorgon. Då brukar saker och ting klarna.

-

Annars har jag inte mycket annat på dagordningen. Småsaker som dammsuga, fixa naglarna, laga mat och träna.


Veckoplanering, v. 37

 

Måndag - Självstudier. Fixa "Forskningsprocessen".

Tisdag - Seminarium 9-12. Sitta kvar i biblioteket och göra gruppuppgift. Sova hos E&E.

Onsdag - Inl. gruppuppgift. Börja läsa inför hemtenta. Åka och fixa etjänstekort inför fältstudieveckan med Emelie. Sova hos E&E.

Torsdag - Kollo med kurskamrater.

Fredag - Hemma från kollo kl. 16.00. Utgång?

Lördag - IKEA med mamma och pappa.

Söndag - Läsa inför hemtenta. Bio med D.


I love you like the stars above, i'll love you 'til I die


Söndagslyx

 

Har haft en supermysig helg med Liszen! Vi har spenderat väldigt mycket tid i hennes nya säng som råkar vara 2x2 meter. Suuuuuperskönt!

-

Nu har jag lite söndagslyx här hemma. Tända ljus, dricker "MER" ur champagneglas, lyssnar på Veronica Maggio och har ansiktsmask. På tal om masken så måste jag vara dum i huvudet. Jag har inte ätit socker på 5 dygn och får för mig att ta en ansiktsmask som både ser ut som och luktar choklad.... Jag vill äta upp mig själv, jag luktar sååå gott! Men jag är så stolt över mig själv att ha klarat hela helgen utan socker. Heja mig!


Lördag

 

Fasiken vad skönt det var med en filmkväll igår. Tjugo över elva låg jag nerbäddad i min säng, redo att sova. Och att vakna utvilad och icke bakis imorse var en fröjd hörrni!

-

Nu ska jag och Liszen snart bege oss mot Kista centrum. Där blir det shopping, middag och bio. Perfekt lördag.

-

Har jag förresten berättar för er att jag försöker bli av med mitt sockerberoende? Nu handlar det inte om att bli smal eller gå ner i vikt, utan om att bli av med ett farligt beroende. Jag äter godis, eller socker i någon form, i stort sett varje dag. Det är ett beroende. Lika farligt som beroende till cigaretter eller snus. Det tar två veckor att bryta en dålig vana, och jag har hittills klarat 3,5 dygn. Jag ska klara mig utan socker fram till onsdagen 21/9, och efter det får vi se hur jag vill göra. Fortsätta med att inte äta godis, eller ha en godisdag i veckan. Måste säga att jag är riktigt stolt över mig själv som har tagit tag i det här, och jag hoppas jag har ert stöd då det är som tuffast.


FREDAGSMYS

 

Det är dags för fredagsmyyyys!


Härliga fredag

 

Godmorgon på er!

Jag har startat min dag med frukost på sängen, och snart ska jag slänga på mig lite kläder. Efter det så har jag massagetid bokad kl. 10.30. Tror inte jag kan få en bättre start på den här helgen. En heeel timmes massage. Fasiken vad skönt. Och fasiken vad jag är värd det.

-

Ni får tro det eller ej, men ikväll vankas det inte alkohol och inte krogen. Både jag och Liszen har tappat lusten för sånt där just den här helgen. Så för oss blir det filmkväll heeeela kvällen. Ska bli skönt faktiskt. Det blir min andra nyktra helg i rad. (Låter som nån jäkla alkoholist, men det har blivit liiiite väl mycket alkohol de senaste helgerna.) Det ska bli skönt att bara få ta det lugnt, titta på film och gå och lägga sig i lagom tid. Och för att inte tala om att det ska bli skönt att vakna upp imorgon och må bra, haha.

Hoppas ni också får en mysig fredag!

Skönast


Vacker utan spackel

 

Fastnade på uppgiften idag, men ska ha en föreläsning om uppgiften imorgon, så hoppas det klarnar lite då. Emelie ringde mig idag och hon hade fastnat på exakt samma ställe som jag. Och vi är nog inte de enda som gjorde det. Men som sagt, efter föreläsningen imorgon och lite diskussioner med kurskamraterna så förstår man nog lite mer. Jag har självstudier på fredag och måndag, så det är luuugnt med tid. Hinner göra klart uppgiften till seminariet på tisdag.

-

Förövrigt fick jag rummet städat... Och ommöblerat. Hade inga planer alls på att möblera om, men när jag började städa fick jag nåt ryck. Är jättenöjd med resultatet. Har beställt en ny matta också som kommer vara pricken över i:et. Kanske visar bilder på resultat någon dag framöver, men jag lovar inget.

-

Nu ska jag snart krypa ur min flanellpyjamas och krypa ner under täcket. Imorgon är det skola 9-15. Godnatt!


Onsdag

 

Ni kan ju glömma att jag var ute på intervallträning imorse när jag vaknat. Det verkligen öser ner ute, som ni antagligen själva märkt. Så det blir nog en PW ikväll istället.

-

Nu hade jag tänkt klä på mig lite och sådär, sen ska jag plugga, plugga, plugga. Skulle också behöva få rummet städat, så det ska jag försöka hinna med också.

-

Detta får förbli ett supertråkigt inlägg, för jag har inget annat kul att dela med mig av. Ha en bra dag!


Done

 

Har fått allt jag hade tänkt, gjort idag. Bytte dock ut intervallträningen mot en powerwalk på kvällen. Känns skönt att första uppgiften är klar, imorgon är det dags att börja med nästa. Känner mig peppad på allt plugg just nu, och det är ju skitbra. Visst kommer det komma svackor, men då har jag min syster som kan få mig motiverad igen.

-

Jag fick med mig en person (iallafall vad jag vet om) som valde att donera till Läkare utan gränser. Tack Frida, du och jag kan nu ha räddat en annan människas liv. Rätt awesome, eller hur?

-

Imorgon är det ytterligare en dag med självstudier. Ska försöka ta mig ut på lite intervallträning när jag vaknar. Efter det blir det att läsa två artiklar och med hjälp av frågor vi fått, analysera hur dessa vetenskapliga artiklar är uppbyggda. Det ska nog gå bra. Mycket att göra, men en rätt lätt uppgift.


Ge en gåva

 

Jag gjorde precis min första donation någonsin.

Jag valde att skänka pengar till Läkare utan gränser. Oavsett belopp, så gör din insats skillnad. Snälla, nära och kära, vänner och familj. När ni läser det här, kan ni då klicka här och ge en gåva. Din, vår, allas insats gör skillnad. Och hur mycket växer inte hjärtat ditt och din stolthet när du imorgon kan berätta för andra, att du idag valde att vara en god medmänniska. Att du idag valde att göra någonting åt andra människors nöd. Att du idag bidrog till att rädda andra människors liv. Tack, tack, tack till er som donerar. Det berör mig och betyder mycket.


Veckoplanering

Bjuder på en liten veckoplanering. Mest för min egen skull så jag har lite koll, men andra intresserade får också ta del av den.
-
Måndag - Skola.
Tisdag - Självstudier. Göra "Fusk- och plagiat"-uppgiften. Intervallträning.
Onsdag - Självstudier. Börja på uppgiften "Forskningsprocessen". Intervallträning. "Bonde söker fru" kl 20.00!
Torsdag - Skola + sitta kvar i biblioteket och göra gruppuppgift.
Fredag - Självstudier. Fortsätta på "Forskningsprocessen". Intervallträning. Massage kl. 10.30!
Lördag - Shopping, middag och bio.
Söndag - "Kebabens dag" = Kebab med Liszen.

Du frågade vem som förstört mig


Jag ligger gömd under löven

 

Hade första riktiga seminariet idag. Det gick jättebra. Har hamnat i en motiverad och duktig grupp, så det känns kul. Dessutom var jag ordförande, och jag ägde såklart.

-

Nu har jag självstudier fram till på torsdag. Det känns skönt att slippa åka till Huddinge tisdag+onsdag, utan kan istället vara hemma och kombinera plugg med träning och andra saker. Passar mig alldeles utmärkt!

-

Nu ska jag koka lite te, titta på Idol och fundera på allt och ingenting.


Så otroligt fin.

Bland det finaste jag sett. Blir alldeles tårögd när jag ser den. Den berör otroligt. Filmen ställer även en otrolig tankeställare, iallafall för mig, om hur jag vill leva mitt liv och vilka ovanor jag vill göra mig av med.
-
Den påminner mig även om att det är okej att känna. Någonting jag ofta glömmer bort.

RALLY

 

Åkte hem till Emelie och Emil igår. Först vankades det plugg. Jag och Emelie satt ner i 1,5 timmar och läste/gjorde alla uppgifter inför semimariumet imorgon. Efter det tog vi bilen till ICA där jag bjöd på glass. Sen for vi hem igen, gosade med kissen och tog en powernap.

-

Senare på kvällen kom det massa folk och vi hade kräftskiva. Det var mycket trevligt. Men jag har fått nog av alkohol för studen och var nykter både i fredags och igår. Det har blivit lite väl mycket de senaste helgerna, så behövde en liten paus. Halv tolv låg jag i sängen, medan festen fortsatte på nedervåningen.

-

Idag stängde de av vägen utanför E&E för det var rallytävling. Jag och Emelie tog med oss picknick och satte oss i en hage och tittade på bilarna. Det var jättemysigt och kul att se bilarna. Sen mötte vi upp grabbarna. Då blev det korv, rally och sen hem igen.


RSS 2.0